Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Εισαγωγικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»  με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργανώνει σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 5 ωρών, με θέμα:

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»
       
Το Σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να συμμετέχει. Απευθύνεται όμως κατά προτεραιότητα (στην περίπτωση που θα υπάρξει μεγάλος αριθμός συμμετοχών) σε αρχάριους, οι οποίοι α) έχουν αναλάβει ή β) ενδιαφέρονται να αναλάβουν την υλοποίηση Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και δεν έχουν παρακολουθήσει Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Από τους υπόλοιπους, προηγούνται εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει το ΚΠΕ Βάμου.
                
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά πατώντας εδώ.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και παιδαγωγική στήριξη των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όσων ενδιαφέρονται να προωθήσουν δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εντός κι εκτός σχολείου. Στόχος είναι να γνωρίσουν τα προγράμματα του ΚΠΕ Βάμου και των άλλων ΚΠΕ της Κρήτης, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, καθώς και παιδαγωγικές μεθόδους και τεχνικές που μπορούν να αξιοποιήσουν στο σχολείο τους (ή σε δράσεις εκτός σχολείου) στη διάρκεια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, να τις δοκιμάσουν οι ίδιοι στην πράξη και να είναι σε θέση να σχεδιάσουν την ένταξή τους στο σχεδιασμό των δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Έτσι θα εμπλουτίσουν τον τρόπο διδασκαλίας τους, θα μπορούν να έχουν εναλλακτικές προσεγγίσεις που θα βοηθούν τη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση μαθητών  και πολιτών.

Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί στα Χανιά το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 (9.00 π.μ. – 2.00 μ.μ., 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, οδός Αδ. Κοραή).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, οδός Κοραή

9.00 π.μ.-9.30 π.μ.: Παρουσίαση προγραμμάτων ΚΠΕ Βάμου και έκδοσης ΚΠΕ Βάμου «Παιδαγωγικά Εργαλεία για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ Βάμου.
9.30 π.μ.-10.30 π.μ.: Χωρισμός σε ομάδες (Α/θμια – Β/θμια), Παρουσίαση προγραμμάτων ΠΕ και εργαστήριο Σχεδιασμού Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (για την αντίστοιχη βαθμίδα), Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Χανίων (Ελένη Καβαζίδου) και ΔΕ Χανίων (Αρετή Μαρματάκη).
10.30 π.μ.-10.45 π.μ.: Διάλειμμα-Καφές.
10.45 π.μ.-1.45 μ.μ.: Χωρισμός σε ομάδες και διαδοχικά Εργαστήρια:
Α. «Δημιουργική Γραφή», με τη συγγραφέα Ζοέλ Λοπινό
Β. «Ο μύθος του Ερυσίχθονα – αξιοποίηση μυθολογίας και πολιτισμού στηνΠεριβαλλοντική Εκπαίδευση», με την αρχαιολόγο Ειρήνη Γαβριλάκη, Yπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου.
1.45 μ.μ.- 2.00 μ.μ.: Συζήτηση αποτίμησης και λήξη του Σεμιναρίου.
Όλο το έγγραφο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου